Hayvansal Menşeli Amino Asit İçeren Katı Organik Gübre
AKTİF MADDE | FAYDA |
+ HAYVANSAL KAYNAKLI AMİNO ASİT + ORGANİK AZOT |
|
Garanti Edilen İçerik | (%w/w) |
Toplam Organik Madde | 62 |
Organik Karbon | 24 |
Organik Azot | 9 |
Serbest Aminoasitler | 12 |
pH | 6-8 |
Grower, tüm bitkilerde ve meyve ağaçlarında kullanıma uygun yüksek kalitede amino asit içeren, organik maddesi yüksek, özel bir üründür. 500 dalton boyundan küçük zerrecikler içerir. Bitkiler için çiğnenmiş bir lokma niteliğindedir. Çok hızlı bir alınıma sahiptir. Bitki gelişim düzenleyicisi, vitamin ve enzim içerir.
GROWER’ın Bitki Üzerinde Etkileri
- Yapraklarda ve köklerde gelişimi artırır.
- Hayvansal kaynaklı amino asit içeriği sayesinde mahsulde yüksek artış sağlar.
- Bitkinin direncini artırır.
- Tepe açtırır,maksimum amino asit emilimi ve sürgün gelişmesi sağlar.
- Ürün kalitesini ve randımanını artırır.
- Meyve sayısını, kalitesini ve yeni dallanmaları artırır.
- Meyve gelişimi için gerekli amino asit eksikliğini giderir.
- Soğuk ve bitkinin gelişiminin durduğu dönemlerde bile bitkinin büyümesini destekler ve hızlandırır.
- Ağır metal,sodyum ve klor içermez.
Kullanıldığı Bitkiler ve Kullanma Dozu
Ürün |
Kullanma Dozları |
Uygulama Zamanı |
|
Yaprak Uygulaması (cc/100 lt su) |
Damla Sulama Uygulaması |
||
GÜL |
250-300 cc |
1 lt/da |
Tomurcuklanma döneminden itibaren 20 gün aralıklarla 3 uygulama tavsiye edilir. |
KARANFİL |
250-300 cc |
1-1.5 lt/da |
Kardeşlenme döneminden itibaren 20 gün aralıklarla 3 uygulama tavsiye edilir. |
DOMATES, BİBER, PATLICAN, HIYAR |
250-300 cc |
1-2 lt/da |
Çiçeklenmeden önce, meyve tutumu döneminde, meyve olgunluğu döneminde uygulama tavsiye edilir |
ELMA, ARMUT, ŞEFTALİ, KAYISI, NEKTARİN, AYVA, KİRAZ, VİŞNE, NARENCİYE, NAR, ERİK |
200-300 cc |
1-2 lt/da |
Çiçeklenmeden önce, taç yaprakları dökümünde, meyve tutumu döneminde ve meyve çapı 6-7 cm ‘ye ulaştığında uygulama tavsiye edilir. |
LİMON |
200-300 cc |
1-2 lt/da |
Vejetatif gelişme ve çiçeklenme öncesi, taç yaprakları döküldüğünde, meyve tutumu döneminde ve meyve çapı 6-7 cm ‘ye ulaştığında uygulama tavsiye edilir. |
KİVİ |
150-200 cc ************* 250-300 cc |
1-2 lt/da |
Vejetatif gelişme ve çiçeklenme öncesinde uygulama tavsiye edilir. ********************** Taç yaprakları döküldüğünde, meyve tutumu döneminde ve meyve çapı 6-7 cm ‘ye ulaştığında uygulama tavsiye edilir. |
BADEM, FINDIK, ANTEP FISTIĞI, CEVİZ, KESTANE |
250 cc |
1-2 lt/da |
Çiçeklenmeden önce, taç yaprakları dökümünde, meyve tutumu döneminde uygulama tavsiye edilir. |
ZEYTİN |
250-300 cc |
1-2 lt/da |
Tomurcuk oluşum, çiçeklenme öncesi ve meyve renk değişimi sırasında ve gerekli görülürse hasattan sonra uygulamalar tavsiye edilir. |
BAĞ |
250-300 cc |
1-2 lt/da |
Çiçeklenmeden önce, taç yaprakları dökümünde, meyvelerin renk değişim döneminde uygulama tavsiye edilir. |
ÇİLEK |
200-250 cc |
1-2 lt/da |
Sera uygulamalarında: Kış dormansisinden önce, vejetatif gelişme başlangıcında, çiçeklenmeden 20-30 gün önce, meyve tutumundan 3-5 gün önce, üretim sezonun sonuna kadar 20 günde bir uygulamalar tavsiye edilir. Tarla uygulamarında: Çiçeklenmeden 20-30 gün önce meyve tutumundan 3-5 gün önce, üretim sezonun sonuna kadar 20 günde bir uygulamalar tavsiye edilir. |
MUZ |
250-300 cc |
1-2 lt/da |
Çiçeklenme meyve dökümü ve oluşumu, renk değişimi, don gibi kritik dönemlerde 12-14 gün aralıklarla 2-4 uygulama tavsiye edilir. 1-2 yaşındaki genç bitkilerde daha düşük doz kullanınız. |
MARUL |
250 cc |
1-2 lt/da |
Şaşırtmadan 10-15 gün sonra 20 günde bir uygulama tavsiye edilir. |
LAHANAGİLLER |
250 cc |
750 cc-1 lt/da |
Dikim sonrası ve 20 gün aralıklarla 2 uygulama tavsiye edilir. |
BUĞDAY, ARPA, ÇAVDAR, YULAF |
200-300 cc |
300-500 cc/da |
4-5 yapraklı dönemden itibaren kardeşlenmeye kadar ve kardeşlenmeden sonra 2 uygulama tavsiye edilir. |
ÇELTİK |
200-300 cc |
İlk uygulama: 400-500 cc/da İkinci uygulama: 500-600 cc/da |
Kardeşlenme ve çiçeklenme dönemlerinde 2 uygulama tavsiye edilir. |
SOĞAN, SARIMSAK |
200-300 cc |
- |
Yumruların oluşmaya başlamasından sonra her 20 günde bir; bakırlı bileşiklerle tank karışımı yapılabilir. |
PATATES
|
200-300 cc |
500-750 cc/da |
Bitkiler 15 cm yüksekliğe ulaştığında ve yumrular fındık büyüklüğüne ulaştığında uygulayınız ve 15 gün sonra tekrarlayınız. |
ŞEKER PANCARI, ISPANAK |
250 cc |
500-750 cc/da |
Ekimden 15-20 gün sonra başlamak üzere 20 günde bir uygulama tavsiye edilir. |
HAVUÇ |
300-400 cc |
500-750 cc/da |
Kökler kurşun kalem büyüklüğüne ulaştığında 2-3 haftada bir 3-4 uygulama tavsiye edilir. |
MAYDANOZ |
250-300 cc |
500-750 cc/da |
Kökler kurşun kalem büyüklüğüne ulaştığında 2-3 haftada bir 3-4 uygulama tavsiye edilir. |
SOYA, YER FISTIĞI, NOHUT, TÜTÜN, MISIR, MERCİMEK |
250-300 cc |
500-750 cc/da |
Ekimden 25 gün sonra 15 gün aralıklarla 3 uygulama tavsiye edilir. |
KABAK, KARPUZ, KAVUN |
100-250 cc |
300 cc/ da |
4-5 yapraklı dönemde, çiçeklenme öncesinde, meyve tutumunda ve meyve olgunluğu dönemlerinde uygulama tavsiye edilir. |
PAMUK |
- |
200-300 cc/da |
3-4 yapraklı dönemde, çiçeklenme öncesinde ve çiçeklenme sonrasında 3 uygulama tavsiye edilir. |
AYÇİÇEĞİ |
- |
300-500 cc/da |
3-4 yapraklı dönemde, çiçeklenme öncesinde 2 uygulama tavsiye edilir. |